Activitati AGIR Constanta

Acțiuni anuale
VEZI www.agir-constanta.ro
Responsabili: Prof.dr.ing. Valentina Pomazan
Colaboratori: Academia navală "Mircea cel Bătrân", Universitatea "Ovidius" din Constanța - facultatea de inginerie Mecanică, Industrială și Maritimă Serii deschise:
Atelierele SATI: ateliere practice lunare, dedicate tinerilor. Aceștia vor avea experiența directă a lucrului cu aparatură, dispozitive, utilitare informatice și vor invăța si aplica, principii ale științelor și cunoașterii moderne în inginerie si tehnologie.
Despre Știință și Cultură, cu dezinvoltură – serie lunară de dezbateri si prelegeri științifice captivante, dedicate publicului larg si de specialitate
ING-SENIOR – activități dedicate specialiștilor cu experiență, dornici să rămână sănătoși, activi si să împărtășească experiența de inginer cu cei mai tineri.
Ateliere, seminarii si conferințe – activități informative, lucrative și de popularizare și diseminare a științei.
Evenimente recente
DESPRE ȘTIINȚĂ ȘI CULTURA, CU DEZINVOLTURĂ: 3 Martie 2023, Univ. Ovidius Constanța
Ing-Senior, ediția Marți, 21 Februarie 2023
workshopuri SENIOR continuă cu tema: Cele 8 componente ale stării de bine: acțiuni, comportamente dar și atitudini care ne aduc împliniri, contribuind la construirea Stării de bine!
S-au folosit tehnici și metode colaborative pentru a formula obiectivele și pentru a evidenția pașii care ne pot ajuta la îndeplinirea acestor obiective.
Atelierele SATI
AGIR și partenerii săi organizează o serie de evenimente pentru învățarea pe bază de experiență directă, “hands-on”, pentru toți tinerii interesați să înțeleagă provocările tehnicii moderne din jurul nostru.
Următoarea ediție: 27 martie 2023
15 Decembrie 2022 Pe data de 15 decembrie, am urmat spiritul sărbătorilor ce ne așteaptă și am invitat elevi ai Colegiului Național “Mircea cel Bătrân”, ai Liceului Internațional de Informatică și studenți ai Facultăților de Inginerie Mecanică, Industrială si Maritiă și de Construcții să-și arate ingeniozitatea și să aprofundeze cunoștiințele practice de statică și echilibru mecanic, construind poduri din …. spagheti.
Această temă face obiectul unor concursuri studențești de prestigiu la mari universități din lume, rezolvarea ei dezvoltă spiritul de echipă, gândirea tehnică, atenție, o abordare sistematică, spiritul inovativ și creativitatea. Exact ce-și propune această serie de ateliere, inițiată de AGIR, pentru tinerii constănțeni și tinerii specialiști. Atelierul SATI, DIN 15 Decembrie a adus Prima editie a concursului de creativitate şi ştiinte aplicate Podul din Spaghete.
24 de tineri frumosi, 5 echipe de la Colegiul National “Mircea cel Batrân”, si cate o echipa de la FIMIM si Facultatea de Construcții ale UOC au utilizat materiale inedite pentru a construi cel mai rezistent si, totodata, cel mai uşor pod.
Organizatorii, prin Dna prof. Dr. Ing. Valentina Pomazan si drd. Ing. Costin Mociu, au pus la dispozitia participantilor materialele si accesoriile, cu finanțare din partea AGIR- sucursala Constanța.
A fost interesant, mai greu decât s-ar astepta cineva, gândind la banalele spaghete. Dar cu toții am învățat multe despre materiale, statică, echilibru, despre propria noastra creativitate si….răbdare.
Echipele au avut ca mentori pe organizatori, pe d-nul Prof. I. Băraru şi ca oaspete şi mare admirator pe veteranul AGIR, d-nul ing. N. Orac.
Premiul 1 a fost adjudecat de echipa TITANS a CNMB, al doilea de echipa FIMIM si al treilea de echipa F.C.
Veselie, emoții, în spiritul Sezonului…de am uitat cum am sfârşit prin a avea cu toții lipici …pe toate degetele.
Experiența ne încurajează să aşteptăm creații inginereşti minunate, la urmatoarea ediție, decembrie 2023.
3 Noiembrie 2022: Stiințele Aplicate, Tehnologie și Inginerie în practica directă, în aplicații concrete în atelierul SATI! Elevi de la Colegiul Național “Mircea cel Bătrân”, Liceul Internațional de Informatică din Constanța, studenți ai Academiei Navale “Mircea cel Bătrân” (ANMB) au proiectat propriile modele, au realizat un montaj ARDUINO pentru un exemplu de control automat cu senzori de distanță, toate în laboratorul de Proiectare Asistată de Calculator al Facultatății de Inginerie Mecanică, Industriala si Maritimă (FIMIM).
Organizat de prof. dr. ing. Valentina Pomazan, atelierul a beneficiat de entuziasmul și profesionalismul unei foste absolvente FIMIM, d-ra drd. ing. Mădălina Cerșamba, care a susținut fiecare elev în parte și a pregătit baza materială a atelierului.

Atelier SATI
Universitatea “Ovidius” Constanța, Bd. Mamaia 124, Sala E 24
Responsabili: Prof.dr.ing. Valentina Pomazan
Tema manifestării: FUN CU AERODINAMICA
Un atelier nou, foarte captivant, destinat tinerilor interesați de știință si tehnologie, în căutarea formei aerodinamice optime. Invitați vor fi elevi ai Colegiului Național “Mircea cel Bătrân”, sub îndrumarea prof. I. Băraru, membru AGIR.
Tutor: student Eduard Andrei Tobă, membru AGIR.
Data: Marți, 28 Martie 2023, ora 16:00.
Locul: Universitatea “Ovidius” Constanța, Bd. Mamaia 124, Sala E 24.

Eveniment din seria Despre Știință și Cultură, cu dezinvoltură
Universitatea “Ovidius” din Constanța, Bd. Mamaia 124, sala ACN, etaj 2
Responsabili: Prof.dr.ing. Valentina Pomazan
Colaboratori: Comitetul Român de Istoria și Filosofia Științei și Tehnicii – filiala Constanța Evenimentul din seria „Despre Știință și Cultură cu Dezinvoltură„ va avea formatul de prelegere scurtă, urmată de dialog cu participanții.
Invitat: inginer Teodor Stoenescu.
Tema: Mică istorie a energeticii în Dobrogea. Inedit si interesant, de folos pentru înțelegerea contextului energetic regional.
Data: Joi, 6 Aprilie 2023, ora 14:00,
Locul: Bd. Mamaia 124, Universității “Ovidius” din Constanța, corpul nou al sediului, sala ACN, etaj 2.

Atelier SATI
Facultatea de Inginerie mecanică, industrială și maritimă a Universității Ovidius
Responsabili: Prof. univ. dr. ing. Valentina Pomazan
Colaboratori: Student Eduard Andrei Tobă 27 Aprilie, ora 16:00, sala P 18, Facultatea de Inginerie mecanică, industrială și maritimă a Universității Ovidius găzduiește un nou atelier SATI, organizat de AGIR: Analiza numerică a dinamicii fluidelor. Tutori: d-na prof. dr. ing. Valentina Pomazan și student Edurad Andrei Tobă.

Workshop SENIOR: Competențe digitale pentru adulți
Hotel Merty
Responsabili: Conf. unuv. dr. ing. Nicoleta Acomi, T4E
Colaboratori: Sucursala AGIR Constanta 27 Aprilie, ora 14:00, workshopurile SENIOR continuă cu tema: Competențe digitale pentru adulți, în organizarea T4E, d-na Conf. dr. ing. Acomi Nicoleta.
Agenda:
13.45 – 14.00 Primirea participanților,
14:00 – 14.40 Competențe digitale pentru adulți,
14:40 – 16.00 Workshop „Hartă digitală multiculturală a orașului nostru”,
16.00 – Networking & Bufet.
Locație: Hotel Merty, la intrarea în Satul de vacanță, în spatele hotelului Oxford.

Conferința finală a proiectului AGREEN
Universitatea “Ovidius” Constanța, Campusul Universitar, Corp B, sala P 23
Responsabili: Prof.uni. dr.ing. Valentina Pomazan
Echipa proiectului AGREEN organizează Conferința Finală, având drept invitati și co-organizatori membrii sucursalei AGIR Constanța.
Se vor prezenta rezultatele proiectului internațional și oferte și realizări, moduri de implementare ale principiilor smart în Agricultură.

The 27th edition of Innovative Manufacturing Engineering & Energy International Conference
Universitatea Tehnică din Moldova, Chișinău
Responsabili: Universitatea Tehnică din Moldova
O veste bună de la frații și colegii noștri de la Universitatea Tehnică din Moldova, Chișinău: The 27th edition of Innovative Manufacturing Engineering & Energy International Conference, 12-14 Octombrie 2023.
Detalii la: https://imane.utm.md/